Kastanje soep

Kastanje soep

Ingrediënten
500 gr tamme kastanjes
Gesnipperd uitje
Fijn gesneden knoflook
Winterpeen in stukken gesneden
Bleekselderij in stukken gesneden
2 el olijfolie
6 dl groentebouillon
2
dl melk
1 tl suiker
Peper, zout

Bereiding
D
e kastanjes kruiselings insnijden en 10 minuten  in water koken. Pel de kastanjes als ze nog warm zijn en verwijder het vliesje. Bak uitje, winterwortel en bleekselderij in  de olijfolie een paar minuten op een matig vuur. Voeg op het laatst de knoflook toe, even aanbakken. Daarna bouillon en kastanjes erbij doen en ca. 35 – 45 minuten zachtjes laten koken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Eventueel verdunnen met wat extra water. Op smaak brengen met vers gemalen peper en zout.

Eventueel garneren met verse peterselie, gebakken champignon/paddenstoelen  of uitgebakken spekjes.

Nieuws

ACTIES, NIEUWE CLINICS EN WORKSHOPS

start 7 jan. 2019 Clinic RunFit en 9 jan. 2019 FitStap

> LEES MEER