Hardloopclinic Lopen op hartslag

Hardloopclinic ‘lopen op hartslag’ voor gevorderde lopers.

Deze clinic is een  voorbereiding voor de Halve Marathon of 10 km loop van  Hengelo en zeer geschikt voor hardlopers die graag een keer een halve marathon willen lopen  of voor wie de eerste 10 km loop de uitdaging is.

Met een hartslagmeter kun je op een efficiënte manier trainen op het niveau dat bij jou past. Voorwaarde is wel dat je weet op welke hartslag je moet trainen. 
Regelmatig hoor ik dat mensen hun hartslagzones bepalen door de algemene formule van 220-leeftijd en daar dan 65 of 70% van. Deze formule is veel te algemeen om als uitgangspunt te dienen. Door een inspanningstest te doen kun je je omslagpunt en persoonlijke trainingszones laten vaststellen. 

De clinic bestaat uit 8 trainingen op zaterdagmorgen.

Vooraf kun je deelnemen aan een testloop. Na deze testloop wordt je omslagpunt vastgesteld en je  trainingszones berekend. Vervolgens ga je met je trainingsschema aan de slag. Volgens het schema van de halve marathon loop je 4 x per week, opbouwend tot een maximale afstand van 10 km aan het eind van het schema. Voor de 10 km loop train je 3 x per week en is 8 km de langste afstand in de voorbereiding.

Data:
testloop: 13 januari  2018    9.00 uur 
training clinic: 27 januari, 3 + 17 + 24 februari, 3 + 10 + 17 + 24 maart 2018
Halve Marathon Hengelo: 2 april 2018 

Locatie:
Testloop -  industrieterrein Groenlo, parkeerplaats kringloopwinkel Aktief, Zuidgang 1a, Groenlo
De clinic hardlooptrainingen starten vanaf de Hamalandhal in Lichtenvoorde.

Kosten:
Inspanningstest: testloop + persoonlijk omslagpunt en trainingszones:  €  25,00 pp
hardloopclinic: 8 hardlooptrainingen : € 75,00 pp