Loopclinic RunFit

Een loopclinic voor beginnende lopers die graag fitter en energieker willen worden. De cursus is ook geschikt voor mensen die ten gevolge van overgewicht of blessuregevoeligheid in eigen tempo willen leren hardlopen.

Met name voor mensen met overgewicht én voor mensen die blessuregevoelig zijn  is het niet altijd verstandig om als beginner mee te doen aan een reguliere hardlooptraining of hardloopclinic. De opbouw gaat te snel, het tempo is te hoog , de groep is te groot waardoor er  te weinig aandacht is voor individuele looptechniek.De belasting die bij hardlopen optreedt is groot en vraagt de nodige aandacht. Bij elke stap die je zet komt er zo’n drie tot vier keer lichaamsgewicht aan kracht op je voeten en benen. Een goede looptechniek is dan ook belangrijk. 

 

In deze clinic van 24 hardlooptrainingen, 2 trainingen per week, leer je minder belastend lopen door je looptechniek en hardlooptempo aan te passen. Het hardlopen wordt geleidelijk opgebouwd, in een rustig tempo, in een kleine groep waar ook aandacht is voor individuele looptechniek. Hierdoor is het risico op blessures kleiner en is de kans groot dat je aan het eind 20 tot 30 minuten achter elkaar kunt hardlopen. Tijdens de training worden er loop- en beweegoefeningen gedaan met aandacht voor houding, beweeglijkheid, balans, coördinatie, kracht en het opbouwen van conditie. 

Naast twee keer per week lopen met de groep, word je gestimuleerd om ook nog een keer voor jezelf te gaan hardlopen. Op die manier bouw je snel conditie op.
De deelnemers krijgen intensieve, professionele begeleiding van looptrainer en gewichtsconsulent Lian Acda.
De grootte van de groep blijft beperkt. 
De cursus is op zondagochtend in Rietmolen en/of maandagavond in Neede en donderdagavond van 19.00 - 20.00 uur in Eibergen.
De looptraining start op bij DAR in Rietmolen, het industrie in Neede en bij de Huve in Eibergen.  

Voor € 192,00 train je twaalf weken lang twee maal per week mee en krijg je wekelijks een huiswerkopdracht. 
start: 5 januari 2020 Rietmolen en/of 6 januari 2020 Neede 

Aanmelden kan per mail: info@lianleefstijl.nl  of telefonisch:  06-22012408