FitStap

FitStap – Gezond in beweging

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).
In 12 weken word je geholpen om je (weer) fit en vitaal te voelen. Het gaat hierbij niet enkel om voldoende beweging. Juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal.

Programma
Je traint 12 weken op woensdagavond in een groep, onder begeleiding van de trainer. Tijdens de trainingen is er aandacht voor beweeg/wandeltechnieken, voedingskennis, motivatie/coaching  en  cognitieve fitness . Dit alles passend bij jouw persoonlijke doelstellingen. Daarnaast train je twee keer in de week zelfstandig. Ook ga je aan de hand van opdrachten en tips actief in de weer met je leefstijl. Via een app word je gedurende de week gemotiveerd en voorzien van informatie en heb je contact met de andere deelnemers en met de trainer. Naast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop.

Voor iedereen
FitStap is er voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet. Het programma is geschikt voor zowel mensen die zelf hun leefstijl willen aanpassen (preventief) als degenen die door bijvoorbeeld hun huisarts zijn gewezen op het belang van meer bewegen en gezonder leven (curatief). Zowel gezonde mensen als mensen met een beperking (hart-/vaatziekten, obesitas, diabetes, artrose) kunnen deelnemen.

Prijs
Deelname aan het FitStap-programma kost 139 euro, dat is nog geen 12 euro per week.

Voor dit bedrag krijg je:

  • Persoonlijke begeleiding van gecertificeerde wandelcoach Lian Acda
  • Wekelijks een groepstraining
  • Zelfstandige trainingen, opdrachten en tips om individueel aan de slag te gaan
  • Online ondersteuning via de speciale FitStap-app (hiervoor moet je de beschikking hebben over een smartphone). Via de app kun je in contact komen met je coach en groepsgenoten
  • 30% korting op je wandeluitrusting bij Perry

Locatie en tijd 
We starten dinsdag 5 februari 2019 om 9:00 uur bij LIAN Leefstijl, Tosveldweg 11 in Eibergen. De training duurt tot ongeveer 10:30 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie: www.fitstap.nl of bel met Lian Acda 06-22012408

Aanmelden

https://www.fitstap.nl/trainers/lian-acda/

Een erkend programma
Het programma FitStap is opgesteld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland samen met professionele partners. De groepen worden begeleid door professionele (wandel)trainers die hiervoor een aanvullende opleiding krijgen tot ‘FitStap coach’. Het beweegdeel van het programma heeft reeds een erkenning toegewezen gekregen van het Kenniscentrum Sport. Inmiddels zijn er ook gesprekken met diverse patiëntenverenigingen, zorgverleners, overheden en verzekeraars. De reacties op het beweegprogramma vanuit deze hoek zijn zeer positief!