Ervaringsverhalen

MARIJKE:
Hallo Lian,
Ineens zat het in mijn hoofd, ik dacht meteen maar op de mail zetten ;)
Ruim een jaar geleden....
Ik kwam in een achtbaan terecht, deze ging verschrikkelijk hard en ging maar door en door...
Ik kreeg deze zelf niet tot stilstand, ik had hulp nodig.
Voor dat ik erachter kwam waardoor ik in die achtbaan kwam was ik 2 maand verder, flink wat kilo's lichter en mijn energie was tot onder het 0 punt gedaald.
Door een kennis werd ik getipt over runningtherapie, dit aangehoord en naast mij neer gelegd.
Een jaar later....
Goede hulp gevonden, uit de achtbaan kunnen stappen en ineens herinnerde ik mij de tip over runningtherapie. En ik stapte deze keer in een sneltrein...
Een mail gestuurd om te vragen na wat meer informatie, nog geen uur later ging de telefoon en een kleine maand later had ik mijn eerste investering gedaan in een paar hardloopschoenen.
Op 16 september werden deze schoenen voor het eerst "gebruikt" door het lopen van een aantal lengtes van een driehoekje in het bos.
Vandaag, 12 weken verder, 15 en 30 minuten gelopen!!!
Wie had dat ooit gedacht... Ik niet... Maar ik heb het toch echt "zelf" gedaan!!!
De runningtherapie sluit zo geweldig mooi aan op de hulp die ik al heb, alles komt overeen met mijn dagelijks leven en kan ik hierbij ook toepassen!!!
Het hardlopen is niet voorbij, ik ga verder met het maken van "stappen" letterlijk en figuurlijk.
Vriendelijke groet,
Marijke

JOLIEN:
Lian Acda heeft mij de begeleiding gegeven om weer heerlijk te lopen, had duidelijk ff een ruggensteun nodig.
Zeker ook om niet te hard te beginnen waardoor ik niet iedere keer helemaal stuk ging.
Prettige bijkomstigheid omdat ik zo ook thuis gewoon mijn werkzaamheden op de boerderij kon vervolgen. Ik blijf bij de begeleiding 1 keer per week, vind het prettig om toch iets van begeleiding te hebben. Eerst samen op voor de Eiberrun, heb er zin aan!!

ANDRÉ:
‘On the run’ met Lian.
Lopen is een passie voor me. Het geeft me energie; houdt mijn lichaam en geest in balans; maakt dat ik drukte en spanningen aankan en is gewoon ook lekker: bezig zijn in de natuur door weer en wind.
Door mijn liefde voor het hardlopen had ik nooit gedacht dat ‘een maandje rust’ na een marathon twee jaren zou gaan duren. Maar het gebeurde toch. In de maand rust die ik nam gebeurden een paar vervelende dingen, waardoor ik behoorlijk gedemotiveerd en aangeslagen raakte. De maand werden er twee en groeiden uit tot een lange tijd. Diverse malen probeerde ik het zelfstandig weer op te pakken, maar dit wilde niet lukken. Uiteindelijk raakte ik verder uit balans en raakte zelfs overspannen.
Ik had de opleiding looptrainer 2 bij de Atletiekunie en de cursus Running Therapie bij Bram Bakker in het verleden gevolgd, dus ik wist waar ik de oplossing voor mijn overspannenheid kon vinden: in het terugvinden van mijn balans, o.a. via het hardlopen. Ik wist ook dat ik hier een steuntje in de rug nodig had. Die vond ik bij Lian.
In 12 weken training, met zongarantie, bij Lian heb ik weer een mooie basis weten te leggen in het hardlopen. De afsluiting met een loopje van een half uur, waarin ik vijf kilometer heb weten af te leggen, is voor mij een mooi uitgangspunt om verder verantwoord uit te bouwen. De training bij mijn atletiekvereniging pak ik weer op en ik sluit me, via een tussengroep, straks weer aan bij mijn eigen vertrouwde trainingsmaatjes.
De vreugde en de balans zijn weer terug en daarnaast ben ik tien kilo afgevallen, een plezierige bijkomstigheid. Bij Lian merkte ik weer eens dat de vreugde in de sport de grootste garantie is om in beweging te komen en te blijven. En die vreugde heb ik in haar groep mogen hervinden.

ANNE:
‘Omdat we in een klein groepje liepen, gedurende een langere periode, heeft Lian mij goed leren kennen, en weet ze wat ik nodig heb om goed te kunnen lopen. Ze corrigeerde als het nodig was, maar stimuleerde ook. Kortom, ze was een goede coach voor mij. Maar alles vanuit een positieve insteek. Dat vind ik belangrijk, om het ook zelf toe te passen tijdens het lopen. En niet te vergeten was het ook gewoon gezellig. Als er zo nu en dan gelachen wordt, houd ik het beter vol.’

RUUD:
‘Na het hardlopen heb ik meer energie en kan ik mijn voorgenomen activiteiten afmaken.’